Ad Code

Responsive Advertisement
6/recent/ticker-posts

Film Değerlendirmeleri: Evil Dead


Genellikle ıssız bir yerde bir grup gencin başından geçen korkunç ve esrarengiz olayları konu alan filmler için kullanılan teen slasher türü filmlerin belki de ilki olan Evil Dead filmi, Ormanın içindeki bir kulübeye tatil için giden beş gencin başlarından geçen korkunç olayları konu alıyor. Gençlerden birinin kulübenin bodrumunda bir ses kayıt makinesi bulması ve bunun kötü ruhları harekete geçirmesiyle bu sevimli tatil beş genç için bir ölüm kalım savaşına dönüşüyor.

Film seksen bir yapımı ve zamanında büyük ses getirmiş bir film. Filmde kullanılan efektler ve makyajlar günümüze göre çok eski kaldığı için olsa gerek beni çok korkurtmadı. Filmde birçok mantık hatası var yani birkaç sahnede bu nasıl olur diyor insan. İnsanlar iblise dönüşüyor fakat bu iblisler doğaüstü bir hareket yapamıyor normal insan gibi saldırıyorlar. Filmde bu tür filmlerin klişesi olan ilk önce olaylara inanmayan hatta inanlarla dalga geçen bir karakterde mevcut. Filmin yönetmeni o dönem sadece yirmi yaşında olan Sam Raimi, filmin bütçesini cebinden karşılamış. Filmde pek çok kan fışkırması içeren sahne mevcut, galiba kısıtlı imkanlarla seyirciyi korkutmanın en iyi yolu bu diye düşünülmüş. Aslında nasıl bizim korku filmlerimizde konu sürekli cin ve cin kabileleri üzerinden ilerliyorsa hollywood filmlerinde de genelde klasik korku filmlerinin konusu ıssız bir kulübeye giden gençlerin başından geçen olaylar şeklinde ilerliyor.

Film bir korku filmi klasiği olması nedeniyle ilgimi çekti ve beni pişman etmeyen bir yapım oldu. Kısıtlı bütçeyle korku klasikleri arasına giren bir film çekmek inanılmaz bir başarı. Amerikan korku filmlerinde bütün doğa üstü olayların mezar iblislerine bağlanması herhalde bu filmle başladı birkaç filmde de korku unsuru olarak bu konular kullanılmış. Eğer korku filmleri izlemeyi seviyorsanız bu film sizin için güzel bir başlangıç olabilir. Sinema ile kalın. 


 

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar