Ad Code

Responsive Advertisement
6/recent/ticker-posts

kitap Değerlendirmeleri: İkna'nın Psikolojisi


              Merhaba arkadaşlar nasılsınız? keyifler nasıl? Bu gün sizlere mükemmel bir insan psikolojisi kitabı olan İknanın Psikolojisi kitabından bahsetmek istiyorum. Psikoloji profesörü Robert B.Cialdini tarafından yazılan bu kitap insanların hangi şartlar altında karar verdiğinden ve insanların basit taktiklerle nasıl kandırıldığından bahsediliyor. Yazar tespitlerini örneklerle zenginleştiriyor. Örnek vermek gerekirse oto galeride satış danışmanı olan biri tüm müşterilerine senenin belirli günlerinde kartlar göndererek ve onların güvenini kazanarak satış rekorları kırmış. Bir diğer örnek ise şöyle bir restorantta garson olarak çalışan michael her zaman bahşiş rekoru kırıyor, michael müşterisi menü ile ilgilenirken onlara restorantın favori yemeğinin en pahalısı olduğunu fakat onlara bu en pahalı yemeği değil daha makul bir yemeği tavsiye ederek onların güvenini kazanarak onların kendisine yüksek miktarda bahşiş bırakmasını sağlıyor. Kitap boyunca bu ve bunun gibi bir çok örneklerle karşılaşıyorsunuz. Kitabı bitirdikten sonra büyük firmaların bizi nasıl kandırdığını, insanların nasıl kandırıldığının farkına varıyorsunuz. 
             Yanılmıyorsam bu kitap benim okuduğum Aşkın Celladından sonra ikinci psikoloji kitabı. Gerçekten psikoloji kitapları insana çok şey katıyor. Ufak bir psikoloji kitapları araştırması yaparsanız zaten bu kitap karşınıza çıkacaktır. Medya sektöründe özellikle reklam ve tanıtım alanında çalışmak istiyorsanız bu kitap tam size göre, duyduğum kadarıyla bu mesleklerin iş görüşmelerinde
size bu kitabı okuyup okumadığınız soruluyormuş. Son olarak psikolojiye ilginiz varsa mutlaka bu kitabı okuyun. Sevgiler.
   

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar