Ad Code

Responsive Advertisement
6/recent/ticker-posts

Kitap Değerlendirmeleri: Mutlu Olma Sanatı


      Merhaba arkadaşlar nasılsınız? keyifler nasıl? kısa bir aradan sonra güzel bir kitap değerlendirme yazısı ile karşınızdayım. Bu yazımızın öznesi olan kitap ünlü düşünür ve filozof Bertrant Russell'ın Mutlu Olma Sanatı isimli kitabından bahsetmek istiyorum.
    Kitap adından da anlaşılacağı gibi insanların nasıl mutlu olabileceğinden bahsediyor. Kitap 17 bölümden oluşuyor. İş, Çekememezlik, aile gibi konulardan oluşuyor. Kitapta pek çok yerin altını çizdim. Altını çizdiğim yerler ise şunlar;
   "Günümüzün zenginleri boş vakitlerini nasıl değerlendireceklerini bilmezler. Varlıkları arttıkça para kazanmaları kolaylaşır;sonunda öyle olur ki günün her dakikası, nasıl harcayacağını bilemediği kadar gelir getirir. Zavallı adam para kazanmakta başarılı olması nedeniyle karışık bir duruma düşer. Başarı hayatın amacı olarak görüldüğü sürece de bu duruma düşmemesi mümkün değildir. İnsanlara kazandıkları başarıyla ne yapacakları öğretilmedikçe, başarının can sıkıntısına yol açması önlenemez."
   "Kural olarak, bir insanın halka, aç kalmasına ve hapisaneye düşmesine neden olmayacak kadar saygı göstermesi gerekir;bundan fazlası, zorbalığa gönüllü olarak boyun eğmek demektir ve kişinin mululuğunu zedeleyebilir."
   "Mutluluğun sırrı şudur: İlgilerinize olabildiğince genişletin; sizi ilgilendiren şeylere karşı tepkilerinizin düşmanca değil, olabildiğince dosça olmasına bakın. Mutluluğu elde etme olanakları konusunu, gelecek bölümlerde, mtsuzluğun psikolojik kaynaklarından sakınma
çareleriyle birlikte daha fazla fazla ele alacağım."
   "Aylak zenginlerin çoğu, ağır ve yorucu işerden kurtulmuş olmanın bedelini anlatılamaz bir can sıkıntısıyla öder. Ya Afrika'da yırtıcı hayvan avına çıkar ya da dünya çevresinde uçarak oyalanırlar, ama bu şekilde eğlenenlerin sayısı, hele gençlik geride kaldıktan sonra, pek azdır. Bu nedenle, zengin erkeklerin akıllı olanları, yoksullar kadar çok çalışır; varlıklı kadınlar ise çoğunlukla, dünyayı yerinden oynatacak kadar önemli olduğuna inandıkları bir sürü önemsiz şeyle oyalanırlar."
     Sonuç olarak Bertrand Russell'ın düşünceleri ve kalemi beni çok etkiledi. Kitap listeme Russell'dan bol bol kitap ekledim. Russell'in düşünceleri gerçekten ufuk açıcı. Bu güzide yazarı herkese tavsiye ederim. 
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar