Ülkemiz
mutfağı gerçekten harika lezzetler barındırıyor. Dünyaca ünlü olan Türk
Mutfağı, dünya sahnesine sunduğu kebap, baklava, döner, lokum ve yoğurt gibi
lezzetlerle dünya çapında insanların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bünyesinde pek çok leziz tatlar barındıran
ülkemizde gurme denince ilk akla gelen isim ise şüphesiz ki Vedat Milor. Sıkı
bir yemek meraklısı olarak kendisini uzun yıllardır keyifle takip ediyorum. Son
kitabı Hesap Lütfen'i de keyifle okudum, söyleşi tarzındaki kitapta Milör yazar
Nurhak Kaya'nın sorularına içtenlikle cevap vermiş. Aslında kitabın adı Hesap Lütfen olmasına
rağmen kitapta sadece gastronomiden değil hayattan, farklı kültürlerden, çocuk
yetiştirmeye kadar pek çok konu hakkında Vedat Milör'ün sorulan sorular üzerine
verdiği zeka ve naiflik dolu cevaplar mevcut. Kitapta dikkatimi çeken pek çok
nokta oldu, ilk olarak Milör'ün NTV'de yayınlanan programı Tadı Damağımda'nın
neden sona erdiği ile ilgili dedikoduların doğru olduğunu teyit etti Milör bu
kitapta. Programın yayınlandığı zaman, yeme içme sektörüne yeni giren patronu
Ferit Şahenk'in restoranı ile ilgili olumsuz yazı yazan yani yemekleri
beğenmediğini söyleyen Milör'e bir yöneticinin telefon ettiği ve programı
bitirme kararı aldıklarını söylediğini öğrenmiş olduk kitap ile birlikte. Bu
seviyede yani ülkenin en zengin insanlarının bile böyle bir egoya sahip olması
gerçekten çok üzücü bir durum ülkemiz adına. Türkiye'de bir yemeğe gittiğinde
lokanta sahiplerinin işletmemizi sosyal medyadan paylaşabilir misiniz
ısrarlarından bahsediyor mesela Milor ve haklı olarak bunun bir istismar
olduğunu söylüyor. Sohbetinde Sarıyer'de büyürken Vehbi Koç ile komşu
olduklarını da öğreniyoruz. Çocuk yetiştirme tavsiyeleri ve uzun yıllar ABD'de yaşadığı ve karısının
da Amerikalı olduğu için Amerikan kültürü ile de pek çok şey öğreniyor
okuyucular.
Vedat Milör ülkemiz için çok değerli bir entelektüel, uzun zamandır kendisini takip ettiğim için olsa gerek kitap bana muazzam eğlenceli geldi, yazar Nurhak Kaya'da harika sorular hazırlamış. Yemek konusunda hayli seçici olan benim bana değişik bakış açıları kazandırdı bu kitap, eğer gastronomi ile ilgiliyseniz ve hayata farklı bir açıdan bakmak hoşunuza gidiyorsa bu kitabı kaçırmamalısınız.
0 Yorumlar